21.03.2024

Aftrap Scheepsvrouwenkoor in Pekela, aanmelden kan nog

Bij Siep&Co in Oude Pekela kwamen woensdagavond de leden van het nieuwe Scheepsvrouwenkoor voor het eerst bijeen. Ze maakten kennis met elkaar, met theatercollectief Ploech en eide en met koorleider Harmen Ridderbos.

Het Scheepsvrouwenkoor is onderdeel van de voorstelling Alda, die op 24, 25 en 26 mei wordt opgevoerd als onderdeel van 𝘝𝘱𝘯hier. Wil je meedoen? Dat kan nog altijd! De repetities zijn op 17 en 24 april en op 1 en 8 mei, alle avonden van 19.00 tot 21.00 uur. Vrouwen van alle leeftijden en niveaus zijn welkom.

We streven naar een zo groot mogelijk Scheepsvrouwenkoor. Binnen deze grote groep maken we kleinere koortjes voor bepaalde delen van de voorstelling. We zoeken daarom ervaren zangstemmen, maar ook vrouwen die geen of weinig ervaring hebben zijn van harte welkom. Het lijkt ons leuk dat er meerdere generaties zich aanmelden, zoals bijvoorbeeld een oma met haar (klein)dochter.

Aanmelden
Ben of ken je iemand die hier aan mee wil doen? Of wil je liever nog wat meer informatie? Mail dan naar onze aanjager Annelies op annelies@groningsvuur.nl.

Het verhaal Vanhier
Op drie locaties in de Veenkoloniën klinkt muziek en spelen op 24, 25 en 26 mei verhalen Vanhier. Drie voorstellingen over de trots en hartstocht van de Veenkoloniën. Over de mensen die naar hier gekomen zijn, soms weer vertrekken en over wie blijven.

Hieronder meer over de verschillende voorstellingen. Het Scheepsvrouwenkoor versterkt het verhaal over de kapiteinsvrouw. Deze productie – die dus onderdeel uitmaakt van een groter geheel – wordt in Pekela opgevoerd. Kaarten zijn vanaf 4 april te koop.

Alda – Pekela
Alda, een kapiteinsvrouw uit Pekel, is de stoere betovergrootmoeder van Lida. Stroomt haar sterke bloed ook door Lida’s aderen? Verteld en gezongen door actrice Anna Raadsveld en een scheepsvrouwenkoor van hier.

Torf – Stadskanaal
Torf spreekt zich uit over de pracht en veelkleurigheid van het landschap, maar ook het harde werken dat dit vraagt. Een theaterconcert met muzikanten vanuit de Veenkoloniën, begeleid door Jordy Richir en Milad Dehghan, verteld door acteur Wouter van Oord.

Feij – Veendam
Het is 1930. Feij groeit op in Veendam en doet zwaar werk in Strokartonfabriek De Vrijheid. Hij wisselt brieven uit met zijn broer die vertrokken is naar Zuid-Amerika, op zoek naar een beter leven. Een audioverhaal in de rijdende stoomtrein van Veendam naar Stadskanaal, ingesproken door acteur Joeso Peters en jongeren van Winkler Prins Veendam.