Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou

Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou vindt plaats

Op: 11/10/2019 20:00 12/10/2019 20:00 13/10/2019 15:00
in: Enne Jans Heerd te: Maarhuizen 3, Winsum

Theatermaker Theo de Groot toont de rijkdom van Het Hogeland op een bijzondere locatie

Theatermaker Theo de Groot maakt al sinds 2009 met Stichting Peerd theatervoorstellingen in de provincie Groningen, óver de provincie Groningen.
Zelf zegt hij daarover: “Ik ben in mijn werk altijd op zoek naar actuele kwesties in Groningen. Daarbij laat ik me inspireren door de Groninger taal, cultuur en geschiedenis, om zo verbanden tussen heden, verleden en toekomst te schetsen.” 

Reis door Het Hogeland

In de Enne Jans Heerd wordt het publiek meegenomen op een bijzondere reis door Het Hogeland. Muzikanten uit het gebied zijn, samen met componist Arend Gerds, op zoek gegaan naar ‘het Geluid van Het Hogeland’, terwijl jongeren tijdens workshops en in de werkplaats ‘DeClick’ experimenteren met digitaal componeren. Acteurs/vertellers nemen het publiek mee op een reis door het verleden, heden en de toekomst van de gemeente. Wat maakt Het Hogeland tot wat het nu is? En hoe gaat het verder? Door middel van beelden, muziek en verhalen komt de geschiedenis tot leven, ervaren we het heden en krijgen we een blik op de toekomst. Dit gebeurt zowel buiten, in de open lucht, als binnen in de schuur van de Enne Jans Heerd.