Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

Tussen de Coulissen

Tussen de Coulissen vindt plaats

Op: 30/11/2019 19:30 01/12/2019 14:00
in: Baron Theater te: Opende

Regisseur Maaike van den Hoek gaat met de cultuurmakers uit de gemeente Westerkwartier op zoek naar wat er speelt.

Tussen de Coulissen gaat over samenleven, relaties, verhuizen, nieuw komen, relaties…nieuws, oud land, nieuw land, heden, verleden en toekomst.

Deze presentatie bestaat uit verschillende onderdelen:

  • De spelers van Hyperactief van Toneelvereniging Gastvrij en de Jeugdtheaterschool Zuidhorn verdiepen zich in de totstandkoming van relaties, vroeger, nu en in de toekomst. 
  • Met Old Neis?  brengen bewoners van de Hornerheem nieuws uit het Westerkwartier, met aandacht voor shownieuws, livemuziek, entertainment, gesprekken met ondernemers en oud beeldmateriaal van vroeger. 
  • Mien Westerkwartier brengt een drietal verhalen uit de voorstelling Land-Ver-Huus. In de periode 28 okt. t/m 22 november geeft Aafke Hoek de vertelbijeenkomst/workshop ‘Wat neem je mee’. 
  • Dis het Westerkwartier in werkplaats DeClick
    Geef je op voor de workshops play in a band/bandcoaching of beats/muziek maken in Ableton Live. Computers, apparatuur en instrumenten zijn aanwezig. En wil je samen muziek produceren? Dat kan in Werkplaats DeClick. Meedoen?
  • En nog veel meer wat Maaike in november 2019 tegenkomt en ophaalt.

Tussen de bedrijven door zijn er tafels met hapjes uit verschillende streken, is er ruimte voor ontmoeting en het vertellen van een aantal verhalen, onder andere uit de workshop ‘Wat neem je mee…’ en spelen muzikanten die mee hebben gedaan met de workshop Dis het Westerkwartier.