17.05.2023

Bolleke On Tour

In voorbereiding op het artistieke programma in oktober in het Oldambt, touren de makers de komende weken met een kleine caravan langs een aantal dorpspleinen in de gemeente. Het doel hiervan: de ideeën, wensen, zorgen en vragen van de inwoners van Oldambt ophalen rondom het thema De toekomst van de Oldambtster grond. 

Er liggen in Oldambt, net als in heel Nederland, grote opgaven wat betreft het herstellen van de biodiversiteit, het aanpassen aan klimaatverandering en het aantrekkelijk worden of blijven van het gebied voor nieuwe generaties. Hoe dat moet? Daar zijn veel verschillende ideeën over. Voordat we het maken van plannen alleen nog aan een handjevol beleidsmakers overlaten, zijn wij benieuwd naar jouw visie!

De caravan, die we liefkozend Bolleke hebben genoemd, is omgebouwd tot kleine opnamestudio, waarin we interviews doen met inwoners van Oldambt. Deze interviews worden gebruikt ter inspiratie van het project.

Wij zijn benieuwd naar jouw visie en ideeën naar aanleiding van de vraag:
Hoe zie jij de toekomst van de Oldambster grond? 
Vind jij bijvoorbeeld dat we Oldambt weer voor een groot deel onder water zouden moeten zetten? Vind jij dat er nodig meer huizen bijgebouwd moeten worden zodat jonge inwoners een plek hebben om te blijven? Vind jij dat er veel meer aandacht en ruimte zou moeten zijn voor de natuur? Vind jij dat Oldambt weer de Graanschuur van Europa zou moeten worden? Vind jij dat er kansen liggen voor innovatieve, natuurinclusieve projecten die de economie in het gebied weer aanjagen? Of ben jij gewoon iemand die het op zijn of haar eigen stukje tuin zo goed mogelijk probeert te doen voor de biodiversiteit? 

Wij willen het allemaal horen! 
Want alleen door onze verhalen, plannen en dromen met elkaar te delen kunnen we echt samen stappen zetten. 

Je kunt gewoon langskomen zonder afspraak.

Je vindt ons hier:
dinsdag 23 mei – 13.00-17.00u – Vredenhovenplein in de buurt van het gemeentekantoor – Scheemda
dinsdag 20 juni – 13.00-17.00u – Parkeerplaats naast Cultuurhuis de Klinker – Winschoten
dinsdag 11 juli – 13.00-17.00u – Parkeerplaats Strand Zuid – Blauwe Stad