Brandstof in Oldambt
08.02.2023

Brandstof in Oldambt: een avond vol verhalen

Kom je luisteren naar de verhalen uit de gemeente bij Brandstof in Oldambt?

Op dinsdag 21 februari organiseert Gronings Vuur Brandstof in Oldambt. Brandstof is een avond vol verhalen over de gemeente. Op deze avond leren we de gemeente kennen door te luisteren naar inwoners met kennis en kunde van het Oldambt. Zij delen verhalen, gedichten en muziek over de geschiedenis van het gebied en de gemeente. En over hoe nu de stand van zaken in het gebied is, bijvoorbeeld over het landschap, de natuur, de mensen en de cultuur. Wat weten we allemaal over leefbaarheid en klimaat? Een deel van het programma vind je verderop in dit bericht.

Iedereen is welkom bij Brandstof in Oldambt. We beginnen om 19.30 uur in De Akkerschans in Bad Nieuweschans, aan de Bundeweg 14. Vanaf 19.00 uur staat er een kop koffie of thee voor je klaar.

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar communicatie@groningsvuur.nl. Dan houden we zeker een plekje voor je vrij. Zien we je op 21 februari?

Programma Brandstof in Oldambt

De presentatie van Brandstof is in handen van Els Buseman. Tijdens Brandstof in Oldambt staan de volgende mensen met hun verhaal op ons Gronings Vuur podium:

Aart Jan Langbroek: hij is IVN-lid en gemeenteraadslid voor GroenLinks en vertelt over landschapsinrichting en biodiversiteit

Leendert Jan Onnes: hij is agrariƫr en vertelt over de impact van klimaatverandering op landbouw

Miranda Swijgman: zij is uitvaartbegeleider en vertelt over de mens in Oldambt

Het muzikale duo Just Us, Nick Strobos en Jolien Folkerts, zingen een lied

Gerard Wolters: hij is filmmaker en vertelt over de cultuur in Oldambt

Jongeren uit het Oldambt: zij laten met muziek van zich horen

Cees Stolk: hij is landschapsambassadeur en vertelt over de mens en het veranderende landschap

Refia Doevendans: zij is de stadsdichter van Oldambt en sluit de avond af in dichtvorm

Ook maken de Oldambtsters tijdens Brandstof kennis met de regisseur die verantwoordelijk is voor de culturele Gronings Vuur productie in Oldambt. Dat is Isil Vos. Na afloop is er gelegenheid voor naproat aan de stamtoavel.