19.10.2023

Even voorstellen: cultureel aanjager in Het Hogeland

Het Hogeland is de vierde gemeente waar Gronings Vuur neerstrijkt. Wilbert van de Kamp gaat hier aan de slag als cultureel aanjager. Een kennismaking. ,,Er is niks zo mooi als dit deel van de Wadden.”

Die uitspraak durft Wilbert van de Kamp, 34 jaar, wel aan. ,,En dat mogen meer mensen weten”, voegt hij daar aan toe.

Wilbert is niet geboren op het Hogeland, maar heeft hier wel een groot deel van zijn leven doorgebracht. Hij is onder meer uitbater van Wongema. ,,Dat is een herberg in Hornhuizen, in het noordwesten van onze mooie gemeente. Daarnaast organiseer ik allerlei dingen zoals Wad op je Bord, een diner waarbij je de Wadden kunt ervaren met al je zintuigen. Cultuur en eten zijn wat mij betreft dé dingen die ervoor kunnen zorgen dat nog meer mensen dit mooie gebied ervaren.”

Hij maakt de brug naar zijn nieuwe functie als cultureel aanjager: ,,Voor Gronings Vuur ga ik nog intensiever aan de slag met mensen die ik al wel – of juist nog niet – ken om mooie samenwerkingen te laten ontstaan op het Hogeland. Er is namelijk al zo veel: dat moet op het podium”, aldus Wilbert.

,,We moeten elkaar beter leren kennen, en de beste manier om elkaar beter te leren kennen is iets samen dóen. Samen kunnen we onze eigen omgeving nog mooier maken. Dan gaat het ‘stromen’ en kunnen andere mensen dat ook beter begrijpen.” 

Wilbert besluit met een oproep: ,,Wil je hier ook aan bijdragen? Of heb je een mooie plek, een groep die muziek maakt of ben je iemand die ik absoluut bij Gronings Vuur moet betrekken? Stuur me dan een bericht!” 

Heb je een bericht voor Wilbert? Dat kun je mailen naar info@groningsvuur.nl

Foto door Tom van Huisstede