De Veenkoloniën

De Veenkoloniën doet mee!

Iedere gemeente krijgt van Gronings Vuur een jaar lang een culturele aanjager. Deze verbinder brengt culturele, sociale en maatschappelijke organisaties dichter bij elkaar, gaat op zoek naar de verhalen van inwoners en zoekt deelnemers voor de culturele productie. In de Veenkoloniën is dat sinds 1 mei Annelies Langenburg-Keizer uit Stadskanaal.

We zijn gestart in de Veenkoloniën. We voeren gesprekken met de gemeenten en met maatschappelijke en culturele sleutelfiguren.

In oktober en november gaan we in gesprek met de inwoners en de creatieve werkplaatsen starten. Bekijk de agenda voor de data en locaties.

Vervolgens wordt de culturele productie voorbereid met theatergezelschap Ploech en Eide. Het gezelschap kijkt hier vooruit naar het proces. Deze voorstelling maken we samen met de inwoners en zal medio mei 2024 vertoond worden voor publiek. Lees hier hoe we in elke gemeente te werk gaan.

In elke regio stellen we culturele aanjager aan die ons verbindt aan de inwoners, en culturele en maatschappelijke organisaties. In Veenkoloniën is dat Annelies Langenburg. In dit verhaal stelt ze zichzelf voor en spreekt ze haar verwachtingen uit.

Kernteam Veenkoloniën