Gronings Vuur
18.10.2022

Gezocht: Culturele aanjager in Oldambt

Ben jij onze verbinder en ken je de gemeente Oldambt en haar (in)formele netwerken op cultureel en maatschappelijk gebied? Gezocht: culturele aanjager in Oldambt!

Stichting Gronings Vuur zoekt:

per direct en voor een jaar (november 2022 t/m oktober 2023) gemiddeld 30 uur per maand een culturele aanjager, of ‘cultuurcoach’, (zzp-er) wonend in de Gemeente Oldambt.

Gronings Vuur

Gronings Vuur is een reizend cultuurprogramma dat door de provincie Groningen trekt om in iedere gemeente, samen met inwoners en lokale organisaties een indrukwekkende culturele productie te maken en uit te voeren.

Doel is het culturele veld te versterken, meer inwoners bij cultuur te betrekken, lokaal kennis en ervaring op te bouwen en zo een stevige impuls te geven aan het maken van eigen culturele producties in de toekomst.

Gronings Vuur organiseert van januari ‘22 tot en met maart ’22 inwonersgesprekken en creatieve werkplaatsen om met thema, aard en inhoud van de productie aan te sluiten bij wat leeft in Oldambt, met name op het terrein van leefbaarheid en klimaat.

In mei ’23 begint de ontwikkeling van de productie onder leiding van regisseur Isil Vos, om in september ’23 te spelen op (een) nu nog onbekende locatie(s) in Oldambt.

Functie-inhoud:

 • Je zet je netwerk in -en breidt je netwerk uit- om inwoners, jongeren, professionals, culturele en maatschappelijke organisaties te interesseren samen met het Gronings Vuur team te werken aan het voorbereiden en het maken van een culturele productie in Oldambt;
 • Je informeert het Gronings Vuur team over geïnteresseerde amateurs en vrijwilligers die deel willen nemen aan de inwonersgesprekken of mee willen werken aan de totstandkoming van de productie van Gronings Vuur in Oldambt en brengt deze geïnteresseerden met het productieteam van Gronings Vuur in contact;
 • Je bent het contactpunt van het productieteam Gronings Vuur voor jongeren, vrijwilligers of verenigingen die mee werken aan de totstandkoming van de productie;
 • Je onderzoekt in de gemeente welke bedrijven mogelijk geïnteresseerd zijn op wat voor manier dan ook een bijdrage te leveren aan het project Gronings Vuur in Oldambt, je brengt deze bedrijven in contact met het kernteam Gronings Vuur;
 • Je organiseert in overleg met de daartoe aangewezen culturele organisatie bijeenkomsten en overlegsituaties om het culturele netwerk uit te breiden, te activeren en krachtiger te maken;
 • Je bouwt in samenwerking met de daartoe aangewezen culturele organisatie een netwerk op van deelnemende mensen, organisaties en bedrijven om na vertrek van Gronings Vuur uit Oldambt in onderlinge samenwerking culturele vervolgprojecten op te zetten.

Profiel:

 • Je bent een netwerker en verbinder pur sang
 • Je bent ondernemend, bevlogen, nieuwsgierig en hebt affiniteit met het Gronings Vuur project
 • Je bent een organisatorisch talent en je weet wat er speelt in Oldambt
 • Je maakt gemakkelijk contact met mensen vanuit diverse achtergronden
 • Je werkt gestructureerd en kunt goed informatie overbrengen
 • Je werkt en denkt op minimaal MBO 4 niveau

Solliciteren vóór 1 november 2022, gesprekken 9 en 10 november. Richt je brief met CV aan: Stichting Gronings Vuur t.a.v. Corry Diertens, zakelijk leider, via corry@groningsvuur.nl (06-44170012).

Voor vragen: Gea Smidt, artistiek leider, via gea@groningsvuur.nl of 06-42805180.