Het project Gronings Vuur reisde van sept. 2019 t/m dec. 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma.

Kaartverkoop Midden-Groningen gestart

Gronings Vuur reist in anderhalf jaar tijd van gemeente naar gemeente door de provincie Groningen. Vanaf half januari tot eind februari 2020 zijn we in de gemeente Midden-Groningen.

In Midden-Groningen zijn de verschillen groot, zowel in cultuur, landschap als in gedachtengoed. Hoe ziet een huwelijk er uit als de onderlinge verschillen groot zijn? En wie gaan er eigenlijk met elkaar trouwen?

Als publiek ben je gast van het bruidspaar. Je wordt meegenomen in het verleden van het bruidspaar: wie zijn ze en waar komen ze vandaan? 
Het publiek wordt deelgenoot gemaakt van de huwelijksgeloften die de toekomstige echtelieden naar elkaar uitspreken. Je hoort de gedichten die aan het bruidspaar worden voorgedragen. Je ziet de cadeaus die hen worden aangeboden. Bekende en minder bekende Midden-Groningers feliciteren het bruidspaar en geven de nodige levensadviezen mee. Ook is er plaats voor waarschuwingen en is er een mystery guest die een boekje over het bruidspaar opendoet…. Regisseur/theatermaker Ben Smit brengt dit allemaal samen en ontwikkelt de eindpresentatie ’t Huwelijk.

WAT GAAT ER ALLEMAAL NOG MEER GEBEUREN?

  • Met cultuurmakers in Midden-Groningen worden de voorbereidingen voor ’t Huwelijk getroffen.
  • DeClick geeft gratis workshops (play in a band/bandcoaching en beats/EDM maken in Ableton Live) voor jongeren van 12-20 jaar. De locaties en data zijn al bekend. Wil je meedoen? Aanmelden kan via www.declick.nl/aanmelden
  • Leerlingen van de Inspecteur Amerikaschool in Noordbroek gaan met Bert op ’t Ende aan de slag in het project Theaterburgers met democratie en burgerinitiatief. 
  • Marketing Midden-Groningen geeft twee gratis workshops voor culturele instellingen om hun social media skills te verbeteren. Meer informatie of aanmelden? Mail naar contact@groningsvuur.nl
  • Kunstenaar Yanthe van Nek verblijft vier weken als ‘Vrijwillig instrument van de samenleving in Meeden.
  • Zangers en zangeressen uit verschillende koren zingen gezamenlijk een speciaal voor de voorstelling gecomponeerd lied.

Eindpresentatie ’t Huwelijk

Vrijdag 28 en zaterdag 29 februari (19.30 uur) en zondag 1 maart (14.00 uur) is ‘t Huwelijk te zien in Caféboerderij Mausel in Noordbroek. Kaarten (à 6 euro) zijn te koop via deze site of via www.vanplan.nl