16.05.2023

Leerlingen RSG Ter Apel druk in de weer voor Elkenain, Zicht op Westerwolde

Derde- en vierdejaars leerlingen van het RSG Ter Apel zijn druk in de weer met het lassen van stalen frames voor Elkenain, Zicht op Westerwolde. Meer dan dertig gele kaders zijn op 10 en 11 juni te zien langs de route van de theatrale expeditie.

Een delegatie van het creatieve team van Elkenain, Zicht op Westerwolde komt al in een vroeg stadium op de middelbare school in Ter Apel. Het is de laatste speellocatie van de theatrale expeditie die dwars door gemeente gaat. Er wordt meteen een mooi één-tweetje gemaakt met de vmbo-leerlingen die het vak PIE volgen. ,,Dat staat voor Produceren, Installeren en Energie”, legt techniekdocent Stefan Ebelties uit.

‘Ze vinden het leuk om te lassen’

Als via de directeur het verzoek om medewerking te verlenen bij hem terechtkomt, reageert hij positief: ,,Ik sta altijd wel open voor dit soort samenwerkingen. Het is goed toepasbaar voor die jongens. Ze pakken het goed op”, doelt hij op zijn leerlingen. ,,En ze vinden het leuk om te lassen.”

De laatstejaars beginnen aan het karwei, maar moeten het stokje vanwege hun examens overdragen aan de derdejaars. Meer dan dertig frames in verschillende groottes produceren ze. ,,Wij krijgen alleen de afmetingen door. Dan zagen we het materiaal op maat, lassen we het aan elkaar, ontbramen we het met een slijptol en tot slot schilderen we de frames geel. We maken ze vanaf het nulpunt tot het einde”, schetst de techniekdocent het proces. ,,Nu moeten we de statieven nog maken. Daar moeten we nog even iets op verzinnen, want ze moeten niet te zwaar worden. Maar dat komt ook goed. We liggen mooi op schema.”

Gele kaders

De gele kaders – dezelfde gele kleur als de vlag van Westerwolde – krijgen straks allemaal een plek langs de route die het publiek aflegt. Het biedt een letterlijke blik op de gemeente. De ‘lasploeg’ richt zich vooreerst op het praktische deel. ,,Maar als het klaar is, gaan we wel even in Ter Apel kijken bij dat wat we gemaakt hebben.”

Ook benieuwd naar het resultaat? Ga dan mee op 10 of 11 juni! Bestel hier je kaarten.