Het project Gronings Vuur reisde van sept. 2019 t/m dec. 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma.

#thuisinEemsdelta: inzamelen objecten

Inwoners van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum hebben we gevraagd naar hun thuisgevoel. Omdat elkaar live ontmoeten lastig is, wilden we de nadruk leggen op ’thuiszijn’ en het gevoel van thuis onderzoeken.

Inwoners van Delfzijl, Loppersum en Appingedam konden een object doneren dat symbool staat voor je thuisvoelen. Dit mocht van alles zijn: een meubelstuk, een liedje, een recept, een foto of een uitzicht.

Meer dan 60 inwoners uit Delfzijl, Loppersum en Appingedam hebben iets gedoneerd dat symbool staat voor je thuisvoelen: een Albert Hein tas, een voetbal, een zuurstoffles, pannenkoekenmeel, foto van de toren van Appingedam, bakblik, verhalen, de geur van ijzer, et cetera.

Foto’s hierboven: ingebrachte objecten uitgestald in voormalig café Het Anker in Delfzijl.

13 cultuurmakers uit eigen regio zijn vervolgens met deze objecten aan de slag gegaan. Zie ook de projectpagina #thuisinEemsdelta 3=1 kunstwerken. Deze cultuurmakers konden ieder drie objecten kiezen- één uit elke gemeente -. Van deze 3 objecten zijn 3=1 kunstwerken gemaakt: 13 in totaal.

Zoom Bingo

De 3=1 kunstwerken konden deelnemers aan de Zoom Bingo winnen tijdens de theatrale, muzikale #Eemsdelta-bingo. Deze Bingo werd live gestreamd vanuit voormalig café Het Anker in Delfzijl, op zaterdagavond 12 december 2020.

Inwoners konden meedoen door:

  • een object te doneren dat voor hen #thuisinEemsdelta symboliseerde;
  • mee te helpen Het Anker ‘bingo-klaar’ te maken;
  • de Bingo-expo te bezoeken in voormalig café Het Anker;
  • mee te doen met de Bingo op 12 december, online.