Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

#thuisinEemsdelta: inzamelen objecten

Inwoners van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum hebben we gevraagd naar hun thuisgevoel. Omdat elkaar live ontmoeten lastig is, willen we de nadruk leggen op ‘thuiszijn’ en het gevoel van thuis onderzoeken, samen met jullie.

Inwoners van Delfzijl, Loppersum en Appingedam zijn daarom gevraagd om een object te doneren dat symbool staat voor je thuisvoelen. Dit mocht van alles zijn: een meubelstuk, een liedje, een recept, een foto of een uitzicht.

Cultuurmakers uit de eigen regio gaan vervolgens met deze objecten aan de slag. Iedere cultuurmaker krijgt drie objecten – één uit elke gemeente – en maakt daar een nieuw geheel van. Misschien wordt het letterlijk samengesmolten, aan elkaar gelijmd, of blijft het met de rug naar elkaar toe staan. Wat ontstaat er door samenvoeging? Onder druk ontstaan de mooiste dingen zeggen ze wel eens, maar is dat ook zo? 

Zoom Bingo

Deze kunstwerken kun je winnen tijdens de theatrale, muzikale #Eemsdelta-bingo, die live wordt gestreamd vanuit voormalig café Het Anker in Delfzijl, op zaterdagavond 12 december.
Normaal maken wij theater, maar net als jullie moeten wij komende tijd veel thuis blijven en hopen op deze manier wel de connectie te kunnen maken met jullie huizen. 

Inwoners konden meedoen door:
  • door een object dat voor jou #thuisinEemsdelta symboliseert te doneren bij onze inlevermobiel of op 21 en 22 november van 10.00 tot 17.00 uur in voormalig café Het Anker, Willemstraat 30 in Delfzijl.
  • door mee te helpen Het Anker ‘bingo-klaar’ te maken samen met ons
  • door mee te doen met de Zoom Bingo en misschien een kunstwerk een nieuw #thuisinEemsdelta te bieden
  • door de Bingo-expo te bezoeken in Het Anker op 9, 10 en 11 december. Op 9 en 10 december is de expositie van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend en op 11 december van 13.00 uur tot 17.00 uur.