Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

POPjongeren: workshops & werkplaats DeClick!

Workshops

In Het Hogeland heeft DeClick verschillende workshops, op drie locaties verspreid in de gemeente georganiseerd. Op iedere locatie zijn dat twee workshops: play in a band/bandcoaching en beats/muziek maken in Ableton Live. Computers, apparatuur en instrumenten waren aanwezig, je mocht je eigen spullen meenemen. Ervaring was niet nodig

Werkplaats

In Werkplaats DeClick hebben jongeren uit Het Hogeland twee volle dagen samen gewerkt aan producties. Sander Koning, Martijn Deuling en Dion Bouwes, popartiesten die zelf actief bezig zijn met hun eigen carrière, hebben e.e.a. begeleid.

Deelnemers aan de workshops en werkplaats hebben een deel van hun resultaten laten zien in de eindpresentatie van Gronings Vuur – Het Hogeland op 11, 12 en 13 oktober in de Enne Jans Heerd.

De werkplaats was ingericht met een mobiele opnamestudio, oefenruimtes en ook kleinere werkstations om met computers muziek, film, blogs of andere dingen te maken.

Foto’s van het maakproces.

Bandcoaching De Click met Martijn Deuling van Muziekschool Hunsingo.
Regisseur Theo de Groot komt kijken wat er zoals gemaakt is!
Werken met Ableton live onder leiding van Sander Koning.