Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou: laatste kaartjes!

Theatermaker, regisseur Theo de Groot produceert de eindpresentatie ‘Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou’.

In vier scènes presenteren lokale cultuurmakers onder regie en concept van Theo de Groot, de staalkaart van Het Hogeland. Enne Jans herrijst nog één keer uit zijn graf op de Enne Jans Heerd om de geschiedenis door te geven. Actuele kwesties komen naar voren in een levende pop-up maquette en bespiegelingen over de toekomst worden gedeeld. Het is een komen en gaan van mensen, van jong tot oud, die ieder hun eigen verhaal over Het Hogeland delen. En soms schuurt het!

Vrijdagavond 11 oktober (20.00 uur), zaterdagavond 12 oktober (20.00 uur) en zondagmiddag 13 oktober (15.00 uur).

Wil je meedoen aan het onderzoek Gronings Vuur editie Het Hogeland, dan kun je bij de kassa op de Enne Jans Heerd voorafgaand aan de voorstelling, je email-adres achterlaten. Zo denk je mee over de rol van Kunst en Cultuur in je eigen gemeente.

LET OP: de presentatie vindt plaats op vier locaties op de Enne Jans Heerd. We lopen van plek naar plek. De afstanden zijn klein. Twee locaties zijn buiten en twee locaties zijn binnen. Wij adviseren u om goede schoenen te dragen, u warm te kleden en regenkleding mee te nemen. En je mag je paraplu meenemen!!