Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou

Theatermaker, regisseur Theo de Groot produceert de eindpresentatie ‘Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou’.

In vier scènes presenteerden lokale cultuurmakers onder regie en concept van Theo de Groot, de staalkaart van Het Hogeland. Enne Jans herrijst nog één keer uit zijn graf op de Enne Jans Heerd om de geschiedenis door te geven. Actuele kwesties komen naar voren in een levende pop-up maquette en bespiegelingen over de toekomst worden gedeeld. Het is een komen en gaan van mensen, van jong tot oud, die ieder hun eigen verhaal over Het Hogeland delen. En soms schuurt het!

11, 12 en 13 oktober is op de Enne Jans Heerd in Maarhuizen, een archeologische wierde, de voorstelling getoond.

Onder regie van Theo de Groot is ‘Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou’ met Hogelanders vormgegeven: 6 acteurs, schrijvers Rense Sinkgraven en Liesbeth Annokke, verhalenfotograaf Caroline Penris en kunstenaar Pieter Oosting. Met de regionale organisatie DeClick (en 15 jongeren uit het Hogeland) en met componist/dirigent Arend Gerds (en 8 muzikanten van harmonie, fanfare, brassbands uit Het Hogeland).

Hieronder een beeldverslag.