Het project Gronings Vuur reisde van sept. 2019 t/m dec. 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma.

Kunstenaar als vrijwillig instrument

Beeldend kunstenaar Yanthe van Nek heeft de maand februari in het dorp Meeden doorgebracht. Ze heeft zichzelf aangeboden als vrijwillig instrument van de gemeenschap.

De inwoners van Meeden hebben Yanthe omarmd als ‘aanpitjeder’ voor een nieuw gemeenschappelijk kunst- en cultuurproject in Meeden. Meeden wil een terugkerende activiteit waar iedereen aan meedoet. Hiermee willen ze het saamhorigheidsgevoel te versterken. Yanthe Van Nek heeft zich in februari mee laten meenemen door de Meedenaren en zo kennis gemaakt met de verhalen, activiteiten in en wensen van Meedenaren. Dichteres Janka Rubingh heeft de wens van Meeden vertolkt in een mooi gedicht en voorgedragen op de eindpresentatie ’t Huwelijk. Het gedicht is tijdens ’t Huwelijk aangeboden aan wethouder Erik Drenth en ambtenaar Helmi Kammenga.

www.yanthe.com

Janka Rubingh leest haar gedicht voor aan het bruidspaar.

Hierboven foto’s van Yanthe van Nek in Meeden.

Kunstenares Yanthe van Nek vertelt in de foyer van theater Kielzog in Hoogezand waarom zij deze maand domicilie kiest in Meeden. Links projectleider Gea Smidt en theatermaker Ben Smit. Rechts deelt wethouder Erik Drenth het verhaal met zijn telefoon. Foto: DVHN