Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

Kunstenaar als vrijwillig instrument!

Beeldend kunstenaar Yanthe van Nek werkt de komende maand in het dorp Meeden. Samen met de inwoners wil ze een nieuw gemeenschappelijk kunstproject creëren. Om dat mogelijk te maken, logeert en werkt ze in de maand februari in het dorp. Ze hoopt zoveel mogelijk inwoners te spreken om hen te vragen wat zij in beweging gezet willen zien met dit gezamenlijk werk.

De bewoners zien Van Nek door de straten zien lopen op zoek naar ontmoetingen, verhalen, gesprekken en wensen. Inwoners van jong tot oud kunnen haar aanspreken. Ze heeft een slaapplek gevonden bij een van de bewoners, mag mee eten en heeft een werkplek bij de plaatselijke garage van de familie Smid ‘De ontvangst in Meeden is geweldig’ zegt ze enthousiast’ Meeden heeft een schat aan activiteiten! Afgelopen week heb ik mijn eerste boksles gehad in het Dorpshuis!. Ik laat mij meenemen door de bewoners. Verzamel wensen en ga er dan gezamenlijk een coherent mooi project van maken.”

www.yanthe.com