Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

’t Huwelijk

Regisseur/theatermaker Ben Smit ontwikkelt samen met diverse cultuurmakers in Midden-Groningen de eindpresentatie ’t Huwelijk.

In Midden-Groningen lijken de verschillen groot, zowel in cultuur, landschap als in gedachtengoed. Hoe ziet een huwelijk er uit als de onderlinge verschillen groot zijn? En wie gaan er met elkaar trouwen?

Als publiek ben je gast van het bruidspaar. Je wordt meegenomen in het verleden van het bruidspaar: wie zijn ze en waar komen ze vandaan? Het publiek wordt deelgenoot gemaakt van de huwelijksgeloften die de toekomstige echtelieden naar elkaar uitspreken. Je hoort de gedichten die aan het bruidspaar worden voorgedragen. Je ziet de cadeaus die hen worden aangeboden. Bekende en minder bekende Midden-Groningers feliciteren het bruidspaar en geven de nodige levensadviezen mee. Ook is er plaats voor waarschuwingen en is er een mystery guest die een boekje over het bruidspaar opendoet….

LET OP: aangezien het eind februari/begin maart best koud kan zijn en de kerk en Caféboerderij Mausel maar gedeeltelijk verwarmd zijn, raden wij u aan warme kleding en schoenen aan te trekken.