Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

Climate Changer

Climate Changer is een interactieve, licht humoristische reisperformance over vrijgevigheid van Eirik Rønneberg (in 2016 afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen) in Oldambt. 

Door de omstandigheden rondom het coronavirus komt ‘Climate Changer’ op 1 september wat later aan dan gepland. De Noorse kunstenaar Eirik Rønneberg bereidt zich ondertussen op afstand voor op een paar weken Groningen en zal via allerlei media zijn komst inluiden. Let ook alvast op de signalen en tekens rond de 15e van juni, juli en augustus in de dorpen van Oldambt (Scheemda, Winschoten, Beerta, Finsterwolde en Nieuweschans)!

Eirik werkt met interacties, gebeurtenissen en performances. Een typische interactie van Eirik kan bestaan uit een groet, een transactie, een opdracht of een beloning. Hoe dit er precies uit ziet dat is steeds anders en een verrassing.

Eirik komt van 1 september tot en met 20 september naar Oldambt. Hij sluit af met een performance tijdens het Tellerlikkerfestival in Winschoten, eind september.