Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

POPjongeren: workshops & werkplaats DeClick!

Voor de docufilm New Amped heeft DeClick muziek geproduceerd. Zes productieteams zijn geformeerd die audiovisueel werk hebben gemaakt voor de docu-collage-film New Amped.

Niels Steenstra werkt met de producers Sander Koning, Jordy Richer, Raymond Geertsma en Jos Lok. Jongeren zijn begeleid in het schrijven van songteksten, ontwikkelen van instrumentele muziek en het maken van muziek met ‘Beats/EDM in Ableton live’.

De professionele producers hebben met de teams online gewerkt. De volgende jongeren hebben meegedaan: Steffan Bloem, Fausto Zanda, Bert Hardewol, Nikki Pontier, Janneke Brouwer, Floort Robbecke, Britney Kuijer, Liam Bouwes, Dim Bouwes.

Op het Dollard College Campus in Winschoten zijn gratis workshops DeClick gegeven: play in a band/bandcoaching en beats/muziek maken in Ableton Live.