Het project Gronings Vuur reisde van sept. 2019 t/m dec. 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma.

Ontmoeten door de tijd heen

Toneelvereniging Gastvrij werkt samen met Jeugdtheaterschool Zuidhorn en maakt een korte voorstelling over ontmoeten. Hoe ging dat vroeger, hoe gaat dat nu en hoe zal dit in de toekomst gaan?

Gezamenlijk hebben ze laten zien hoe dat op de dag van vandaag eraan toe gaat. Hyperactief is onder leiding van Roelof Croeze terug in de tijd gegaan ze hebben laten zien hoe het 50 jaar geleden eraan toe ging, dat ontmoeten. Hoe ging dat vroeger, een relatie aangaan? Wat moest je daar voor doen? De jongeren van de Jeugdtheaterschool Zuidhorn zijn onder leiding van Maaike van den Hoek vooruit in de tijd gegaan. Hoe ziet het leven er over 50 jaar uit?  Hoe ga je dan met elkaar om? En hoe pak je het aan als je naar een feest mag waar je met een date moet komen maar je hebt die date nog niet…? Tijdens de eindpresentatie Tussen de Coulissen 30 november en 1 december 2019 was hun fantastische show te zien.

foto’s van de eindpresentatie op 1 december 2020
De volgende jongeren van De Jeugdtheaterschool Zuidhorn spelen mee: Laszlo Eijkhout, Nynke Hogendorp, Julius Kester, Madelief Kremer, Mel Meursing, Lotte Ybema, Silke Stelwagen.
De volgende jongeren van Hyperactief spelen mee: Tatum Prins, Lianne Holtrop, Eva Wouda, Lieke Mulder, Wiona Blaauw, Lars Wouda, Dylan Mud, Nienke Snip.
Roelof Croeze, regisseur van Hyperactief en Anneke Ekhart, verantwoordelijk voor het decor.