Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

Ontmoeten door de tijd heen

Persfotobureau D. van Veen, Groninger Archieven

Toneelvereniging Gastvrij werkt samen met Jeugdtheater-school Zuidhorn en maakt een korte voorstelling over ontmoeten. Hoe ging dat vroeger, hoe gaat dat nu en hoe zal dit in de toekomst gaan?

Gezamenlijk laten ze zien hoe dat op de dag van vandaag eraan toe gaat. Hyperactief gaat daarbij onder leiding van Roelof Croeze terug in de tijd en laat zien hoe het 50 jaar geleden eraan toe ging, dat ontmoeten. Hoe ging dat vroeger, een relatie aangaan? Wat moest je daar voor doen?De jongeren van de JTZ blikken onder leiding van Maaike van den Hoek vooruit in de tijd. Hoe ziet het leven er over 50 jaar uit?  Hoe ga je dan met elkaar om? En hoe pak je het aan als je naar een feest mag waar je met een date moet komen maar je hebt die date nog niet…?

De volgende jongeren van De Jeugdtheaterschool Zuidhorn spelen mee: Laszlo Eijkhout, Nynke Hogendorp, Julius Kester, Madelief Kremer, Mel Meursing, Lotte Ybema, Silke Stelwagen.
De volgende jongeren van Hyperactief nemen deel: Tatum Prins
Lianne Holtrop, Eva Wouda, Lieke Mulder, Wiona Blaauw, Lars Wouda, Dylan Mud, Nienke Snip.

Op bovenstaande foto’s Roelof Croeze, regisseur van Hyperactief en Anneke Ekhart, verantwoordelijk voor het decor.

Foto bovenaan: Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven.