Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

Koop nu kaarten voor Tussen de Coulissen!

Gronings Vuur in het Westerkwartier gaat over samen leven. En nieuwkomen. Met aandacht voor elkaars verhalen. Verhalen en beelden van jong en oud, over vroeger, nu en de toekomst. En er is nieuws. Ondernemend nieuws en shownieuws uit het Westerkwartier!

Tussen de Coulissen gaat over samenleven, relaties, verhuizen, nieuw komen, relaties…nieuws, oud land, nieuw land, heden, verleden en toekomst. De presentatie bestaat uit verschillende onderdelen:

  • De spelers van Hyperactief van Toneelvereniging Gastvrij en de Jeugdtheaterschool Zuidhorn verdiepen zich in de totstandkoming van relaties, vroeger, nu en in de toekomst. 
  • Met de Nieuwsshow Westerkwartier brengen bewoners van de Hornerheem het laatste nieuws, met aandacht voor shownieuws, livemuziek, entertainment, gesprekken met ondernemers en beeldmateriaal uit vroeger tijden. 
  • Mien Westerkwartier brengt een drietal verhalen uit de voorstelling Land-Ver-Huus. In de periode 28 okt. t/m 22 november geeft Aafke Hoek de vertelbijeenkomst/workshop ‘Wat neem je mee’. 
  • DeClick organiseert workshops play in a band/bandcoaching of beats/muziek maken in Ableton Live. Computers, apparatuur en instrumenten zijn aanwezig. En wil je samen muziek produceren? Dat kan in Werkplaats DeClick. Meedoen?
Regisseur/theatermaker Maaike van den Hoek (Zuidhorn)