Het project Gronings Vuur reisde van sept. 2019 t/m dec. 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma.

Eindpresentatie Tussen de Coulissen

Theatermakers Maaike van den Hoek heeft Gronings Vuur in het Westerkwartier geregisseerd en het concept bedacht: Tussen de Coulissen. Het gaat over samen leven. En nieuwkomen. Met aandacht voor elkaars verhalen. Verhalen en beelden van jong en oud, over vroeger, nu en de toekomst. En over nieuws in het Westerkwartier. Ondernemend nieuws en shownieuws!

Tussen de Coulissen gaat over samenleven, relaties, verhuizen, nieuw komen, relaties…nieuws, oud land, nieuw land, heden, verleden en toekomst. De presentatie bestaat uit verschillende onderdelen:

  • De spelers van Hyperactief van Toneelvereniging Gastvrij en de Jeugdtheaterschool Zuidhorn hebben zich verdiept in de totstandkoming van relaties, vroeger, nu en in de toekomst. 
  • Met de Nieuwsshow Westerkwartier hebben de bewoners van de Hornerheem het laatste nieuws laten horen en zien, met aandacht voor shownieuws, livemuziek, entertainment, gesprekken met ondernemers en beeldmateriaal uit vroeger tijden. Dit beeldmateriaal is verzorgd door Groninger Archieven.
  • Mien Westerkwartier heeft een drietal verhalen uit de voorstelling Land-Ver-Huus gebracht. 
  • In de periode 28 okt. t/m 22 november geeft Aafke Hoek de vertelbijeenkomst/workshop ‘Wat neem je mee’ gegeven in Taalhuizen. Tijdens het interactieve pauze programma hebben een aantal Nieuwkomers naar het Westerkwartier verhalen gedeeld. Anderen hebben hapjes gemaakt en vertelden daar over.
  • DeClick heeft de resultaten van jongeren die mee hebben gedaan aan de Workshops en Werkplaats DeClick laten horen en laten zien tijdens Tussen de Coulissen. In de pauze waren zij onaangekondigde rappers die hun verhaal lieten horen!

Hieronder een beeldverslag.