Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

Wat neem je mee?

In de periode maandag 28 oktober t/m vrijdag 22 november 2019 heeft Aafke Hoek de vertelbijeenkomst/workshop Wat neem je mee?‘ gegeven.

De workshop was voor de taalvrijwilligers en cursisten NT2 van de vier Taalhuizen in het Westerkwartier. Centrale vraag bij de workshops was: wat neem je mee van het ene naar het andere land? Dat kan een voorwerp zijn, maar ook iets niet-materieels…Tijdens de workshop heeft Aafke Hoek de deelnemers geïnspireerd met een eigen verhaal. Daarna zijn cursisten met hun begeleider aan de slag met het vertellen van wat ze zelf hebben meegenomen uit hun land van herkomst. Tijdens de eindpresentatie Tussen de Coulissen hebben enkele cursisten hun eigen verhaal verteld en velen hebben op het verzoek van Aafke Hoek hapjes meegenomen waar ze over vertelden!

Workshop 7 november in Taalhuis Marum. Taalduo Willy Buiter en Deego Aiden.
Fuad Omar Salim, afkomstig uit Somalië, deelnemer aan de workshop ‘Wat neem je mee?”. Op zijn telefoon een foto van zijn familie, die altijd mee op reis gaat.