Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

POPjongeren: workshops & werkplaats DeClick

Jongeren tussen 12-20 jaar kunnen aan gratis workshops meedoen via DeClick: play in a band/bandcoaching en beats/muziek maken in Ableton Live. Computers, apparatuur en instrumenten zijn aanwezig, eigen spullen meenemen mag natuurlijk ook (ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen).

Wie samen muziek wil produceren kan dat vervolgens doen in Werkplaats DeClick, die we tijdens een aantal dagen organiseren in elke gemeenten waar we neerstrijken. De werkplaats wordt ingericht met een mobiele opnamestudio, oefenruimtes en ook kleinere werkstations om met computers muziek, film, veejay, deejay, blogs of andere dingen te maken.

In Werkplaats DeClick gaan jongeren twee volle dagen samen werken aan producties, waarbij het maken van eigen muziek de basis is.
Onder begeleiding van een professioneel producersteam gaan ze aan de slag om muziek te produceren en uiteindelijk te releasen.

In Corona-tijd past DeClick zich als dat nodig is aan en geeft online workshops en produceert online muziek.

Data in Westerwolde:

vrijdag 21 augustus
16.30 – 18.30 uur: Spelen in een band
19.00 – 21.00 uur: Beats maken in Ableton Live

zaterdag 22 augustus
16.30 – 18.30 uur: Beats maken in Ableton Live
19.00 – 21.00 uur: Workshops DJ’en

Na de kennismakingsworkshops worden er ook nog twee werkplaatsen georganiseerd, op zaterdag 29 en zondag 30 augustus en op zaterdag 5 en zondag 6 september (deelname is ook daar gratis). Locatie wordt nog bekendgemaakt!

Je kunt je nu al opgeven via DeClick.