Het project Gronings Vuur reist van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie.

Thuis in Sellingen

De Verhalen van Groningen en Gronings Vuur organiseren een Verhalencafé voor Sellinger schoolkinderen, met als thema ‘Thuis in Sellingen’.

Tijdens dit kinder-Verhalencafé worden onder leiding van een theatrale gespreksleider verhalen opgetekend over hoe de kinderen de coronacrisis beleven. Wat is dat nou eigenlijk, corona? Wat merk je ervan? En hoe is het om thuis in Sellingen te blijven? Het is waardevol om de ervaringen en interpretaties van kinderen in deze coronatijden vast te leggen.

Van het Verhalencafé wordt een verslag gemaakt die op deze website en de website van De Verhalen van Groningen wordt gepubliceerd.

De school kan ervoor kiezen om de kinderen hun ervaringen na afloop van het Verhalencafé te laten verbeelden in woord, beeld, knutselwerk of vlog.