15.09.2023

Gronings Vuur organiseert het Oldambtster Oogstfeest (=volgeboekt!)

Gronings Vuur organiseert in samenwerking met verschillende partners uit de regio het allereerste Oldambtster Oogstfeest! Lokale koks bereiden op zaterdag 14 oktober een bijzondere driegangen lunch met producten van de Oldambtster bodem. 

Proef de bijzondere smaken die van de rijke bodem komen. Aan lange tafels kun je genieten van bekende en onbekende gerechten en ontmoet je nieuwe mensen. Tijdens de lunch luister je naar poëzie, muziek en de verhalen die bij de gerechten horen en leer je meer over de rijke landbouwstreek Oldambt.

Let op: het Oogstfeest is volgeboekt. Reserveren is niet meer mogelijk.

Wij vinden het belangrijk en leuk om een grote diversiteit aan mensen aan tafel te hebben. Daarbij willen we nadrukkelijk ook de mogelijkheid geven aan mensen met een kleine portemonnee of die door andere redenen niet zo gemakkelijk bij dit soort evenementen aansluiten om er toch bij te zijn.

Doneren
Daarom vragen we naast de reguliere couverts om een heel of half couvert te doneren aan iemand anders. Wij zorgen ervoor dat deze couverts dan bij de juiste mensen terecht komen door samenwerkingen met organisaties uit de gemeente.

Dus ben jij -of ken jij- iemand die:  
Echt geen 25 euro kan missen voor een dergelijke lunch?
Of die denkt: zoiets is toch niet voor mij…
Of die de taal misschien nog niet machtig is…
Of die dit soort posts op social media echt nooit leest…

Maar voor wie het wel ontzettend leuk zou zijn om eens bij zoiets aan te schuiven?

Meld je dan via info@groningsvuur.nl en je ontvangt een berichtje van ons.  Ook bij deze plekken geldt: vol is vol. 

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 14 oktober
Tijden: 12.00 – 15.00 uur
Prijs: €25,00 inclusief 2 drankjes
Locatie: De Wilgenborg, Blauwestad

In samenwerking met: 
Oogstwold, De Graanrepubliek, Stichting Wilgenborg, Blauwe Stad, De Werkboerderij, akkerbouwbedrijf Nieuw Udengast, Broodbakkerij De Eenvoud en anderen.

NB: Onze samenwerkingspartner De Graanrepubliek organiseert op 14 en 15 oktober ook een Oogstfeest op hun terrein in Bad Nieuweschans. Ook zij vieren de rijkdom van de Oldambtster bodem door op deze twee dagen hun deuren te openen voor publiek. Lees hier meer over dat Oogstfeest. Het is mogelijk om op 14 oktober ’s avonds de muzikale verhalenavond Tot op de Bodem van Gronings Vuur te bezoeken. Die avond vindt plaats bij De Wilgenborg in Blauwestad.

Onderdeel van groter programma
Het Oogstfeest is één van de drie onderdelen van Onze Grond, de naam van het overkoepelende programma van Gronings Vuur in het Oldambt. Ook de muzikale verhalenavond Tot op de Bodem (hier meer informatie) maakt daar onderdeel vanuit, evenals de expositie Possible Landscapes. Centraal thema is in alle gevallen de toekomst van de Oldambtster grond.