Het project Gronings Vuur reisde van sept. 2019 t/m dec. 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma.

Theatermaker Theo de Groot stelt zich voor

Theo de Groot is Theatermaker en Docent in de Groninger taal-letterkunde. Als maker en artistiek leider van Stichting Peerd maakt hij sinds 2009 theatervoorstellingen in de provincie Groningen óver de provincie Groningen.

Als docent Groninger taal en letterkunde verzorgt hij lezingen, cursussen en doet taalcoaching voor theaterproducties en televisieseries. Theo: “Ik ben in mijn werk altijd op zoek naar actuele kwesties in Groningen. Daarbij laat ik me inspireren door de Groninger taal, cultuur en geschiedenis, om zo verbanden tussen heden, verleden en toekomst te schetsen.”

Theo werkt in september en oktober 2019, vijf weken lang met lokale schrijvers, muzikanten en fotografen. Zij halen met cultuur op wat verteld moet worden over Het Hogeland. In vier scène’s maak je kennis met bijzondere personen, gebeurtenissen en plekken.

De eeuwenoude Enne Jans Heerd op de wierde Maarhuizen staat 11, 12, en 13 oktober symbool voor Het Hogeland. Vertellers/acteurs nemen het publiek dan mee op reis in ‘Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou’.