Het project Gronings Vuur reisde van sept. 2019 t/m dec. 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma.

#thuisinEemsdelta: oproep voor inwoners

Woon jij in de gemeente Delfzijl, Appingedam of Loppersum? De laatste maanden van het jaar strijkt het reizende cultuurprogramma Gronings Vuur neer in jouw gemeente! Jouw gemeente, die vanaf januari Eemsdelta gaat heten. Hoe voelt dat? Wat doet dat met een geschiedenisverhaal en hoe ziet de toekomst er dan uit? Hoe voel jij je thuis? 

Om dit onderzoek vorm te geven gaan we een heel aantal kunstwerken maken. Die gaan we maken door telkens drie objecten aan een kunstenaar te geven, uit elke gemeente één en de kunstenaar te vragen er een nieuw geheel van te maken. Misschien wordt het letterlijk samengesmolten, aan elkaar gelijmd, of blijft het met de rug naar elkaar toe staan. Wat ontstaat er door samenvoeging? Onder druk ontstaan de mooiste dingen zeggen ze wel eens, maar is dat ook zo? 

Zoom Bingo

Deze kunstwerken worden vervolgens verloot tijdens een theatrale Zoom Bingo live vanuit voormalig café Het Anker in Delfzijl, op zaterdagavond 12 december.
Normaal maken wij theater, maar net als jullie moeten wij komende tijd veel thuis blijven en hopen op deze manier wel de connectie te kunnen maken met jullie huizen.  

Hoe kun je meedoen?
  • door een object dat voor jou #thuisinEemsdelta symboliseert te doneren bij onze inlevermobiel of bij een inleverpunt in Delfzijl, Appingedam en Loppersum.
  • door mee te helpen Het Anker ‘bingo-klaar’ te maken samen met ons
  • door mee te doen met de Zoom Bingo en misschien een kunstwerk een nieuw #thuisinEemsdelta te bieden
  • door de tentoonstelling te bezoeken in Het Anker tussen 10 en 16 december (wel even aanmelden via: contact@groningsvuur.nl)