20.03.2024

Wat speelt er in Het Hogeland? Hoe gaat de voorstelling eruitzien? Je hoort het bij Kampvuur!

Welke verhalen leven er bij de inwoners van Het Hogeland? Waar hechten ze waarde aan en waar moet de aandacht naartoe? Antwoorden op deze vragen zijn de basis voor een voorstelling die Gronings Vuur met en voor inwoners van de gemeente maakt. Op woensdag 27 maart worden de eerste plannen gepresenteerd tijdens Kampvuur in Op Maarhuizen. De toegang is gratis.

Gronings Vuur verzamelde in een maand tijd op verschillende manieren informatie over wat er speelt in Het Hogeland. Dit onder de noemers ‘Brandstof’, ‘Zuurstof’ en ‘Vonk’. Ook waren er creatieve werkplaatsen om het vuurtje op een creatieve manier op te poken. Dat komt samen in een Kampvuur. Tijdens deze publieksavond worden de uitkomsten gepresenteerd, evenals de eerste plannen voor de het programma rondom de theatrale productie in september en hoe inwoners van Het Hogeland hier aan mee kunnen doen.

Inspiratie voor voorstelling
De verhalen van de inwoners vormen de basis voor een productie die in september wordt opgevoerd voor publiek. Bart de Vrees is hiervan de artistiek projectleider. ,,Ik vind het heel leuk”, blikt hij terug op de afgelopen periode. ,,Er zijn veel verschillende mensen en dus ook veel verschillende verhalen. En iedereen doet goed mee.”

Met de opgehaalde informatie heeft hij een ruw concept bedacht dat hij tijdens Kampvuur presenteert. De artistiek projectleider ziet een tocht langs verschillende dorpen in Het Hogeland voor zich in september. Daarbij is onderweg ruimte voor optredens, kunst, verhalen, muziek en theater. Die tocht mondt uit in een nog vorm te geven voorstelling.

Bart laat zich in zijn denkproces niet beperken en zoekt graag de samenwerking met de inwoners van Het Hogeland. ,,Hoe groter en hoe meer, hoe beter”, klinkt het enthousiast. ,,Iedereen die iets wil doen, kan meedoen. Ik ben gewend om mensen veel ruimte te geven. Dus als je mee wilt doen, gaan we kijken hoe we jouw bijdrage in het geheel kunnen plaatsen. Zo kunnen we van de losse elementen één verhaal maken.”

Locatietheater
Hij noemt een paar voor hem belangrijke elementen. ,,Het is locatietheater, het vindt buiten plaats, groots, in het landschap”, somt hij op. ,,We gaan samen een reis maken. Wat willen we meenemen op die reis en wat hebben we juist niet meer nodig? Welke wereld willen we achterlaten?”, denkt hij hardop. Bart geeft op 27 maart meer tekst en uitleg over zijn voorlopige plannen. ,,Wees welkom”, besluit hij. ,,Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En denk vooral ook mee!”

Naast de presentatie van Bart de Vrees wordt tijdens Kampvuur teruggeblikt op de eerdere inwonersavonden. Ook is er ruimte voor verhalen, poëzie en muziek en kunnen bezoekers nog ideeën inbrengen.  

Aanmelden
De inloop van Kampvuur in Op Maarhuizen is om 19.00 uur, om 19.30 uur start het programma. Aanmelden kan via info@groningsvuur.nl.