06.09.2023

Bestel hier kaarten voor Tot op de Bodem

,,Een lofzang en een wake-up-call in één”. Zo omschrijft artistiek projectleider Isil Vos de muzikale verhalenavonden Tot op de Bodem. Muziektheater met een boodschap. Centraal thema: de toekomst van de Oldambtster grond. Speeldata: 6, 7, 13, 14, 20 en 21 oktober. Locatie: De Wilgenborg Blauwestad.

De ingrediënten:

➡️ Een aantal indrukwekkende monologen.
➡️ Veel muziek. De band WATERBOLK schreef speciaal nieuwe nummers voor deze productie.
➡️ Een 20-koppig gelegenheidskoor met leden uit het Oldambt.
➡️ Dans van F2 Dance Company.
➡️ ,,Geen klassiek, saai toneel, maar een wervelende, muzikale show met naderhand een biertje van De Graanrepubliek.”

Een kaartje kost €17,50. Voor jongeren tot en met 25 jaar is dat €12,50.

De inhoud

Het team van Gronings Vuur sprak een jaar lang met talloze mensen uit het Oldambt. Over hoe zij de toekomst van hun landschap zien. Wat missen zij, hoe zou het anders kunnen en wie moeten daaraan meedoen? Al deze verhalen zijn de basis van deze bijzondere muzikale verhalenavond waarbij we Tot op de Bodem gaan!

De avond start met een processie over de Pieter Smitbrug. Begeleid door het Oldambtster gelegenheidskoor en lokale dansers en blazers nemen we afscheid van het ‘oude Oldambt’. Van hoe het altijd is gegaan en van wat ons tegenhoudt om te veranderen.

Aangekomen in De Wilgenborg nemen acteurs en muzikanten je mee in een wervelende en ontroerende voorstelling waarin verschillende visies op de toekomst van het gebied de revue passeren.

Want wat een prachtplek is het Oldambt! Met z’n uitgestrekte velden, de meren om zomers in te zwemmen, de zee die onzichtbaar vlakbij is.

Hoe zorgen we voor deze plek zonder daarbij alleen te willen behouden wat niet meer werkt, maar door juist te kijken naar nieuwe mogelijkheden? Welke kansen liggen er en wie kan er meedoen? Alleen als we onze rol van doener weer in durven te nemen zorgen we samen voor een natuur-rijke toekomst voor ons Oldambt.

De uitvoeringen van Tot op de Bodem in De Wilgenborg in Blauwestad staan gepland op 6, 7, 13, 14, 20 en 21 oktober. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.