06.09.2023

Alleen 21 oktober nog te zien: Tot op de Bodem. Bestel hier kaarten:

,,Een lofzang en een wake-up-call in één”. Zo omschrijft artistiek projectleider Isil Vos de muzikale verhalenavonden Tot op de Bodem. Muziektheater met een boodschap. Centraal thema: de toekomst van de Oldambtster grond. Laatste speeldag: zaterdag 21 oktober. Locatie: De Wilgenborg Blauwestad.

De ingrediënten:

➡️ Een aantal indrukwekkende monologen.
➡️ Veel muziek. De band WATERBOLK schreef speciaal nieuwe nummers voor deze productie.
➡️ Een 20-koppig gelegenheidskoor met leden uit het Oldambt.
➡️ Dans van F2 Dance Company.
➡️ ,,Geen klassiek, saai toneel, maar een wervelende, muzikale show met naderhand een biertje van De Graanrepubliek.”

Een kaartje kost €17,50. Voor jongeren tot en met 25 jaar is dat €12,50.

De inhoud

Het team van Gronings Vuur sprak een jaar lang met talloze mensen uit het Oldambt. Over hoe zij de toekomst van hun landschap zien. Wat missen zij, hoe zou het anders kunnen en wie moeten daaraan meedoen? Al deze verhalen zijn de basis van deze bijzondere muzikale verhalenavond waarbij we Tot op de Bodem gaan!

De avond start met een processie over een deel van de Pieter Smitbrug. Het publiek kijkt vanaf de rand van de brug toe hoe, begeleid door het Oldambtster gelegenheidskoor en lokale dansers, afscheid genomen wordt van het ‘oude Oldambt’. Van hoe het altijd is gegaan en van wat ons tegenhoudt om te veranderen.

Aangekomen in de overdekte Wilgenborg nemen acteurs en muzikanten je mee in een wervelende en ontroerende voorstelling waarin verschillende visies op de toekomst van het gebied de revue passeren.

Want wat een prachtplek is het Oldambt! Met z’n uitgestrekte velden, de meren om zomers in te zwemmen, de zee die onzichtbaar vlakbij is.

Hoe zorgen we voor deze plek zonder daarbij alleen te willen behouden wat niet meer werkt, maar door juist te kijken naar nieuwe mogelijkheden? Welke kansen liggen er en wie kan er meedoen? Alleen als we onze rol van doener weer in durven te nemen zorgen we samen voor een natuur-rijke toekomst voor ons Oldambt.

De uitvoeringen van Tot op de Bodem in De Wilgenborg in Blauwestad staan gepland op 6, 7, 13, 14, 20 en 21 oktober. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

——————————————————————————————————————–

Praktische informatie voor bezoekers:

Locatie en parkeren
De speellocatie is De Wilgenborg in Blauwestad. Parkeren kan gratis op de nabijgelegen camperplaats bij het strandje van Blauwestad. De locatie staat met routepijlen aangegeven.

De voorstelling
19.30 uur: inloop in De Wilgenborg.  
20.00 uur: start voorstelling. Hierbij lopen we gezamenlijk naar de voet van de Pieter Smitbrug (150 meter). De voorstelling wordt na deze korte wandeling voortgezet in De Wilgenborg.  
22.00 uur: einde voorstelling, er is geen pauze. 

Weeromstandigheden
We hebben de weersomstandigheden niet in de hand; trek daarom warme kleren, goed schoeisel, en eventueel bescherming tegen de regen aan. De Wilgenborg is met een tent afgedekt, dus daar zit je als publiek hoe dan ook droog.

Horeca 
Voorafgaand en na afloop van de voorstelling is er ruimte om na te praten en een drankje te drinken. 
Betalen kan alleen met pin. Ook zijn er toiletten aanwezig.  

Noodweer of calamiteiten
Mocht de voorstelling door weeromstandigheden of andere calamiteiten niet door kunnen gaan, dan communiceren we dit eerste instantie via onze website en onze sociale kanalen om 17.00 uur op de speeldag. Indien hier geen melding van wordt gegeven, gaat de voorstelling (ook met bijvoorbeeld regen), gewoon door. 

Voor algemene vragen is het e-mailadres info@groningsvuur.nl, voor overige vragen met betrekking tot de kaartverkoop kun je contact opnemen met Cultuurhuis De Klinker, onze samenwerkingspartner in het Oldambt.