Agenda

Filter op gemeente
10 juni 2023 Culturele productie Westerwolde

De culturele productie in de gemeente Westerwolde wordt een theatrale expeditie door de gemeente. Een zoektocht naar wat de toekomst brengt, tegen de stroom van de Ruiten Aa in. Kaarten zijn hier te koop.

11 juni 2023 Culturele productie Westerwolde

De culturele productie in de gemeente Westerwolde wordt een theatrale expeditie door de gemeente. Een zoektocht naar wat de toekomst brengt, tegen de stroom van de Ruiten Aa in. Kaarten zijn hier te koop.

20 juni 2023 Inspiratie- en ervaringscafé

We kondigen hierbij het eerste inspiratie-en ervaringscafé van Gronings Vuur aan. Deze is op 20 juni aanstaande, van 16.00 tot 18.00 uur in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten. Lees hier meer.

juli 2023 Start kaartverkoop Oldambt

In juli 2023 start de kaartverkoop voor de culturele productie van Gronings Vuur in Oldambt.

oktober 2023 Culturele productie Oldambt

De exacte datum voor de uitvoering van de culturele productie in Oldambt is nog niet bekend. Zodra we deze weten, delen we dat via onze website, onze nieuwsbrief en sociale media.

mei tot en met september 2023 Repetities Oldambt

Zodra de culturele productie door onze regisseur in samenwerking met de inwoners van de gemeente Oldambt is vormgegeven, starten de repetities. De exacte data worden later bekend gemaakt.

10.05.2023

Dit is de route van Elkenain, Zicht op Westerwolde. Ga je mee?

Elkenain, Zicht op Westerwolde is een theatrale expeditie door de gemeente Westerwolde. Dit is de reis die we op 10 en 11 juni afleggen. Een route met zicht op het verleden, het heden en de toekomst. Met Zicht op Westerwolde. Ga je mee?

Gerrit Blaauw - nachtmens

Een verhaal over de nacht

Liesbeth Jansen - Buitenwereld

Een verhaal over dicht bij de natuur staan
17.05.2023

Uitnodiging: inspiratie- en ervaringscafé op 20 juni

We kondigen hierbij het eerste inspiratie-en ervaringscafé van Gronings Vuur aan. Deze is op 20 juni aanstaande, van 16.00 tot 18.00 uur in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten.

17.05.2023

Vormgever Elze over Elkenain, zicht op Westerwolde: ‘Het is een soort mini-vakantie’

Elze van den Akker noemt zichzelf ‘vormgever in de breedste zin van het woord’. En dat komt goed van pas bij een gevarieerde productie als Elkenain, Zicht op Westerwolde. Ze vertelt over haar bijdrage aan de theatrale expeditie.

17.05.2023

Bolleke On Tour

In voorbereiding op het artistieke programma in oktober in het Oldambt, touren de makers de komende weken met een kleine caravan langs een aantal dorpspleinen in de gemeente. Het doel hiervan: de ideeën, wensen, zorgen en vragen van de inwoners van Oldambt ophalen rondom het thema De toekomst van de Oldambtster grond. 

16.05.2023

Leerlingen RSG Ter Apel druk in de weer voor Elkenain, Zicht op Westerwolde

Derde- en vierdejaars leerlingen van het RSG Ter Apel zijn druk in de weer met het lassen van stalen frames voor Elkenain, Zicht op Westerwolde. Meer dan dertig gele kaders zijn op 10 en 11 juni te zien langs de route van de theatrale expeditie.

Hennie Lasker - Peinzend aanschouwen de heideschapen de nieuwe dag.

Een oud verhaal over Westerwolde

Gronings Vuur reist vanaf 2022 vijf jaar lang door de provincie Groningen, van gemeente naar gemeente. De verhalen die lokaal leven, vormen de basis voor het maken van een theatrale productie. Groningers krijgen de kans om zelf hun toekomst te ontdekken.

Contact

Nationaal Programma Groningen en Provincie Groningen maken dit project mogelijk. © 2023 Gronings Vuur