Het Hogeland

Het Hogeland doet mee!

Iedere gemeente krijgt van Gronings Vuur een jaar lang een culturele aanjager. Deze verbinder brengt culturele, sociale en maatschappelijke organisaties dichter bij elkaar, gaat op zoek naar de verhalen van inwoners en zoekt deelnemers voor de culturele productie. In Het Hogeland is dat Wilbert van de Kamp. Lees meer over Wilbert in dit verhaal.

Wilbert met de Gronings Vuur-vlag van Het Hogeland. Foto: Marijn Boeré.

We zijn in Het Hogeland geland. Ook hier werken we volgens de vaste opzet van Gronings Vuur.

Gesprekken met inwoners en creatieve werkplaatsen

We trapten Gronings Vuur in Het Hogeland af met Brandstof op 26 februari. Vijf inwoners uit Het Hogeland deelden deze avond hun kennis over de gemeente. Hoe is het om er te leven, hoe is de mens, het landschap en welke veranderingen brengt het klimaat met zich mee.

Lees hier het verslag van Brandstof.

Bart de Vrees aan het woord. Foto: Marijn Boeré

Op 7 maart stond de eerste van twee creatieve werkplaatsen op het programma. Dat ging zo.

Bekijk de agenda voor data en locaties van de verschillende inwonersavonden en creatieve werkplaatsen!

Cultureel aanjager
Wilbert van de Kamp is de cultureel aanjager in Het Hogeland. ,,Er is niks zo mooi als dit deel van de Wadden”, zegt hij in dit verhaal waarin hij zichzelf voorstelt.

Artistiek projectleider
Bart de Vrees is aangesteld als artistiek projectleider. ,,In Gronings Vuur komen onderwerpen als cultuur, natuur, wetenschap, landschap en gemeenschap samen. Onderwerpen die me als maker en mens inspireren en bezighouden op dit moment”, vertelt hij hier.

Kernteam Hogeland