Westerwolde

Westerwolde doet mee!

Iedere gemeente krijgt van Gronings Vuur een jaar lang een culturele aanjager. Deze verbinder brengt culturele, sociale en maatschappelijke organisaties dichter bij elkaar, gaat op zoek naar de verhalen van inwoners en zoekt deelnemers voor de culturele productie. In de gemeente Westerwolde is dat sinds 1 juli 2022 Klaas Spekken, streektaalzanger uit Vlagtwedde. Klaas heeft veel mensen verbonden aan Gronings Vuur.

Gronings Vuur heeft in september en oktober 2022 inwonersgesprekken gevoerd met Westerwolders. Dat waren de bijeenkomsten Brandstof, Vonk en Kampvuur. Door op de bijeenkomst te klikken kun je het verslag lezen.

Er is een creatieve werkplaats georganiseerd met creatievelingen uit Westerwolde. Hier is terug te lezen wat dat heeft opgeleverd.

Ira Judkovskaja is aangesteld als regisseur om een voorstelling te maken met de inwoners uit Westerwolde op basis van de verhalen die er leven over leefbaarheid en klimaatverandering.

Om nog meer verhalen en ideeën op te halen, en het gebied te leren kennen heeft Ira heeft een dorpentour gemaakt van Oudeschans, via Wedde, Blijham, Sellingen naar Ter Apel. Klik hier om te lezen hoe Ira de dorpentour heeft beleefd.

Op dit moment maakt Ira Judkovskaja de voorsteling Elkenain, Zicht op Westerwolde met spelers, zangers, rappers, vertellers, kunstenaars en muzikanten uit Westerwolde. Het is een voorstelling in de vorm van een theatrale expeditie van Oudeschans via Blijham, Sellingen naar Ter Apel. Ira vertelt alvast over de tocht in een nieuwsbericht, klik hier om het nieuwsbericht te lezen.

Wij zijn op zoek naar zangers, lees hier hoe je je aan kunt melden.

Elkenain, Zicht op Westerwolde, is op 9, 10 en 11 juni te zien en beleven! De kaartverkoop start in april.

Op deze pagina vind je ook verhalen van de inwoners van Westerwolde, die gebruikt worden voor de culturele productie in Westerwolde. Er verschijnen tot die tijd steeds nieuwe verhalen.

Houd deze pagina en onze nieuwsberichten in de gaten voor updates.

Kernteam Westerwolde

Westerwolde