Westerwolde

Westerwolde doet mee!

Iedere gemeente krijgt van Gronings Vuur een jaar lang een culturele aanjager. Deze verbinder brengt culturele, sociale en maatschappelijke organisaties dichter bij elkaar, gaat op zoek naar de verhalen van inwoners en zoekt deelnemers voor de culturele productie. In de gemeente Westerwolde is dat sinds 1 juli 2022 Klaas Spekken, streektaalzanger uit Vlagtwedde. Klaas heeft veel mensen verbonden aan Gronings Vuur.

Deelnemers

Dit zijn de deelnemers aan Elkenain, Zicht op Westerwolde per speellocatie (deze lijst wordt nog aangevuld).

Oudeschans

Blijham

Sellingen

Ter Apel

Bustocht

Vrijwilligers

Met dank aan

Ga je mee?

Spelers, zangers, rappers, vertellers, kunstenaars en muzikanten uit Westerwolde werken toe naar de theatrale expeditie Elkenain, Zicht op Westerwolde op 10 en 11 juni. Ga je mee?

Theatrale expeditie

Elkenain, Zicht op Westerwolde staat onder regie van Ira Judkovskaja. Het is een voorstelling in de vorm van een theatrale expeditie die het publiek per bus van Oudeschans via Blijham, Sellingen en Ter Apel weer terugleidt naar Oudeschans. In ieder dorp stapt het publiek uit om daar te genieten van verschillende muzikale, theatrale en kunstzinnige optredens. Zelfs aan het eten en drinken wordt gedacht; dit is allemaal bij de ticketprijs inbegrepen. Centrale thema’s zijn leefbaarheid en klimaatverandering. Benieuwd? Ga met ons mee op reis op 10 of 11 juni! Meer lezen over de theatrale expeditie: lees hier.

Inwonersgesprekken

Gronings Vuur heeft in september en oktober 2022 inwonersgesprekken gevoerd met Westerwolders. Deze hebben als inspiratie gediend voor regisseur Ira Judkovskaja. Dat waren de bijeenkomsten Brandstof, Vonk en Kampvuur. Door op de bijeenkomst te klikken kun je het verslag lezen.

Ook is er een creatieve werkplaats georganiseerd met creatievelingen uit Westerwolde. Hier is terug te lezen wat dat heeft opgeleverd.

Om nog meer verhalen en ideeën op te halen en om het gebied te leren kennen heeft Ira heeft een dorpentour gemaakt van Oudeschans, via Wedde, Blijham, Sellingen naar Ter Apel. Klik hier om te lezen hoe Ira de dorpentour heeft beleefd.

Ira geeft in deze update vast een doorkijkje naar Elkenain, Zicht op Westerwolde.

Meedoen?

Dat kan nog, al veel inwoners uit Westerwolde doen mee. Er is nog een mogelijkheid om aan te sluiten bij Elkenain. We zoeken nog:

Elkenain, Zicht op Westerwolde, is op 10 en 11 juni te zien en beleven!

Op deze pagina vind je ook verhalen van de inwoners van Westerwolde, die gebruikt worden voor de theatrale expeditie. Er verschijnen tot die tijd steeds nieuwe verhalen.

Kernteam Westerwolde

Westerwolde