Oldambt

Oldambt

Doe je mee, Oldambt?

Oldambt doet mee!

Iedere gemeente krijgt van Gronings Vuur een jaar lang een culturele aanjager. Deze verbinder brengt culturele, sociale en maatschappelijke organisaties dichter bij elkaar, gaat op zoek naar de verhalen van inwoners en zoekt deelnemers voor de culturele productie. In de gemeente Oldambt is dat sinds half november 2022 Berny Jansema, muzikant en theatermaker uit Heiligerlee.

Gronings Vuur is geland in Oldambt!

Isil Vos is aangesteld als regisseur om een voorstelling te maken met de inwoners uit Westerwolde op basis van de verhalen die er leven over leefbaarheid en klimaatverandering.

Gronings Vuur heeft in februari en maart 2023 inwonersgesprekken gevoerd met Oldambtsters. Dat waren de bijeenkomsten Brandstof en Vonk. Door op de bijeenkomst te klikken kun je lezen wat zich op deze bijeenkomsten heeft afgespeeld.

Op de website verschijnen later ook Zuurstof-verhalen van de inwoners van Oldambt. Onze schrijvers zijn nog druk bezig de gesprekken die ze gehad hebben met 15 Oldambtsters te verwerken.

Kom naar Kampvuur en het Open Podium

Op 6 april, 19.30 uur in De Leeuwenborg in Nieuw Scheemda gaan we alle opbrengst samen pakken in een publiek Kampvuur gesprek. Ook praten we met regisseur Isil Vos door over de productie in oktober. Kom meepraten of luisteren! Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar info@groningsvuur.nl.

Er zijn twee creatieve werkplaats georganiseerd met creatievelingen uit het Oldambt. Hier is terug te lezen wat de eerste creatieve werkplaats heeft opgeleverd. Op 12 april, vanaf 19.30 uur tonen de creatievelingen de resultaten op het Open Podium in De Klinker, als je het leuk vindt om te kijken naar de resultaten kan je een gratis kaartje reserveren via deze link.

Vacature productieleider!

We zoeken ook in elke gemeente een productieleider. Heb jij talent voor het organiseren van (culturele) evenementen en woon je in Oldambt? Kijk hier voor de vacaturetekst.

Houd deze pagina en onze nieuwsberichten in de gaten voor updates.

Kernteam Oldambt

Oldambt