Eva Vos.
02.05.2023

Even voorstellen: Eva Vos, productieleider in het Oldambt

De positie van productieleider in het Oldambt wordt ingevuld door Eva Vos. Ze stelt zichzelf voor. ,,In mij schuilt nog steeds een dorps wichie.”

Wat is je link met de omgeving?

,,Oorspronkelijk kom ik uit Noordbroek, niet ver van het Oldambt vandaan. Mijn achtertuin keek uit op de weilanden van deze gemeente. Ik heb in 2013 mijn dorp voor de stad Groningen verruild. En hoewel ik blij ben om in de stad te wonen, schuilt er in mij ook nog steeds een ‘Dorps wichie’. Daarom ben ik erg enthousiast dat ik aan de slag kan in de omgeving waar ik vandaan kom.” 

Waarom past deze rol goed bij jou?

,,Ik stond van jongs af aan op het toneel, maar naarmate ik ouder werd, werd duidelijk dat achter het toneel werken voor mij is weggelegd. Dingen regelen, organiseren, contact leggen met mensen, planningen maken en mensen blij maken; dat is wat ik goed kan. Daarom ben ik in 2021 voor mijzelf begonnen als producent in de kunst- en cultuursector. Ik heb onder andere theatervoorstellingen geproduceerd, meegewerkt aan bijeenkomsten en lezingen over boeren, duurzaamheid, en voedsel, en de productie van een talkshow op Oerol gedaan.”

,,Ik kijk ernaar uit om samen met Berny, Isil, de medewerkers, Gronings Vuur en uiteraard met alle bewoners aan de slag te gaan aan de theatrale productie in Oldambt!”

Onze Grond
In oktober staat drie weekenden lang één overkoepelend thema centraal: Onze Grond, een artistiek programma over de toekomst van de Oldambster grond. In dit verhaal blikt artistiek projectleider Isil Vos vooruit. ,,De grond is de basis van alles.”