27.10.2023

Expositie Possible Landscapes tot 12 december gratis te zien in De Graanrepubliek

Het derde en laatste onderdeel van het programma Onze Grond in het Oldambt is de expositie Possible Landscapes. Deze tentoonstelling werd zondag geopend en is tot 12 december gratis te zien in De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans.

De expositie is het visuele resultaat van aantal co-creatiesessies waarbij een groep diverse stakeholders uit het Oldambt toekomstige invullingen van het gebied ontwierpen als antwoord op de grote uitdagingen van deze tijd. Dat gebeurde vanuit de thema’s: Water, Voedsel, (Land)bouw en de Mens.

Centrale vraag was steeds: hoe kunnen we in de toekomst invulling geven aan deze thema’s zodat we zowel economische als ecologische én sociale waarde toevoegen aan de leefomgeving.

Samenwerking
Deze creatieve sessies zijn een samenwerking met het project Possible Landscapes. De uitkomsten van de sessies zijn door illustrator Anne Caesar visueel gemaakt door ze uit te werken in infographics. Het werk is samengebracht om de opgehaalde kennis te delen met de inwoners uit het gebied en andere belangstellenden.

Deze tentoonstelling is een handreiking om het gesprek over de grotere thema’s te voeren, in de hoop dat er daadwerkelijk stappen in de goede richting kunnen worden gezet. De kennis en kunde zijn al aanwezig in het Oldambt, nu is het tijd om de handen ineen te slaan.

Possible Landscapes is tot 12 december vrij toegankelijk te bezoeken tijdens de openingstijden van de Graanrepubliek.

Toelichting van projectleider
Wil je samen met jouw organisatie of bedrijf de expositie bezoeken inclusief een toelichting van één van de projectleiders? Dat kan in overleg, ook buiten de genoemde openingstijden. Mail in dat geval naar info@groningsvuur.nl, dan kunnen we gezamenlijk kijken naar een geschikt moment.

Foto’s: Marijn Boeré.