19.04.2023

Even voorstellen: cultureel aanjager in de Veenkoloniën

We hebben in Annelies Langenburg-Keizer een culturele aanjager gevonden in de Veenkoloniën. Ze is op 1 mei begonnen voor Gronings Vuur. Een kennismaking.

Mijn naam is Annelies Langenburg-Keizer, ik woon al sinds mijn geboorte in Stadskanaal. Inmiddels met man en vier kinderen. Een geboren en getogen Knoalster! In mijn werk ben ik vaak een duizendpoot, of de zogenaamde spin in het web.

Wat ga je doen voor Gronings Vuur?

Als cultureel aanjager binnen de organisatie van Gronings Vuur is het mijn taak om op te diepen wat er leeft in de Veenkoloniën op gebied van leefbaarheid en klimaat. En dat is een opdracht waar ik veel zin in heb. Ik ben altijd geïnteresseerd in mensen, ik houd ervan om te luisteren naar hun verhaal. Waar houden ze zich mee bezig? Wat drijft hen? Wat hebben ze meegemaakt?

Het vertellen van een verhaal, of het overbrengen van een boodschap, kan op verschillende manieren. Eén daarvan is via cultuur. Want een boodschap wordt pas echt duidelijk overgebracht wanneer er sprake is van gevoel en emotie. Een verhaal blijft je bij wanneer je het hoort of ziet via toneel, muziek of dans. Het voelen van de boodschap laat dan een onvergetelijke indruk achter.

Waar ga je naar op zoek?

Ik ga de komende maanden aan de slag in de Veenkoloniën, die bestaan uit Veendam, Pekela en Stadskanaal. Karakteristieke landschappen die op elkaar lijken in eenvoud en rechtlijnigheid, met elkaar verbonden via kanalen.

Ik hoop de mensen en hun verhalen over leefbaarheid en klimaat in deze gemeenten te kunnen verbinden en zo toe te werken naar een ‘voorstelling’ in mei 2024. Ik heb er zin in!