23.01.2024

Even voorstellen: creatief producent in Het Hogeland

Hannelore Duynstee is aangesteld als creatief producent voor Gronings Vuur in Het Hogeland. In dit verhaal stelt ze zichzelf voor. ,,Mijn kracht is die van de verbinding, ik hoop die ten volle te kunnen benutten in mijn werk als creatief producent voor Gronings Vuur op het Hogeland.”

Via allerlei omzwervingen belandde ik als Brabander in 2003 in Groningen. Daar bracht ik mijn drie kinderen groot en toen die hun eigen weg gingen, verruilde ik mijn huis in de stad voor een geweldig plekje midden in stroomdalgebied Drentsche Aa, in Zeegse. Daar woon ik in een houten huisje, met de Drentsche Aa als achtertuin.

Rijk gevarieerde route
Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs en ben via een rijk gevarieerde route uiteindelijk in de cultuursector in Groningen beland. Voordat ik als freelancer aan de slag ging werkte ik bij cultuurcentrum VRIJDAG. Ik was daar cultuuradviseur voor de gemeente Het Hogeland en ontwikkelde in de gemeente Groningen het project VRIJDAG in de Buurt dat in korte tijd uitgroeide tot een programma met cultuurcoaches in diverse wijken.

Koren
Toen het fundament na 5 jaar gelegd was, besloot ik in 2022 voor mijzelf te beginnen; ik wilde weer meer midden in het veld staan, tussen de mensen. Ik ging aan het werk als koordirigent en heb inmiddels vier koren. Het is betoverend om te zien wat het met de zangers doet om hun grenzen te verleggen en met elkaar tot een steeds mooiere klank te komen. De verbinding die dat tot gevolg heeft ervaar ik als een van de mooiste aspecten van mijn werk.

Productieleider
Naast mijn werk als dirigent werk ik als productieleider voor culturele projecten en ook in die functie belandde ik afgelopen jaar met veel plezier op het Hogeland, als locatiemanager van de voorstelling Ripperda op het bijzondere Op Maarhuizen, vlakbij Winsum. De keuze om daar aan de slag te gaan was geen moeilijke: het Hogeland blijft me aantrekken, met haar rijke historie, prachtige oude land en met zoveel culturele initiatieven en enthousiastelingen. Vele jaren was ik als presentator betrokken bij het festival Op Roakeldais dat ieder jaar in Warffum wordt georganiseerd, met als doel mensen uit alle delen van de wereld te laten verbroederen.

Gronings Vuur
Een prachtig voorbeeld van wat er kan gebeuren wanneer je cultuur op actieve wijze inzet om iets tot stand te brengen, hoe klein ook maar. Wat zou het mooi zijn als we daar een bijdrage aan kunnen leveren met Gronings Vuur. Mijn kracht is die van de verbinding, ik hoop die ten volle te kunnen benutten in mijn werk als creatief producent voor Gronings Vuur op het Hogeland.